dijous, 8 de novembre del 2012

El meu poble es Cornellà

5 -El Patronat Cultural i Recreatiu.
El Patronat Cultural i Recreatiu, en el carrer Jacint Verdaguer. S’ha l’anomenava també carrer de la Església. Pel darrera, al carrer Eduard Gisbert també i te entrada, que era l’entrada principal de la masia, casa pairal que fou donada fa més de cent anys per la senyora Avel·lina vídua de Busanya, per a dedicació a la cultura i a les bones costums.
Una entitat cultural al poble de Cornellà, de gran referència. A més de les escoles, en que jo i tinc els meus records d’infantesa i joventut, acollia i recull encara ara dintre de les seves parets, habitacions que d’una masia catalana en fou, grups diferents amb caràcter propi com el Club d’Escacs Cornellà, l’Agrupació Sardanista i l’Esbart Dansaire, la Coral Aura, el grup de teatre Triangle, la Colla Castellera, i una altre de Diables... així com grups de dansa, puntes de coixí, la penya Barça, etc. Es podria dir que la joventut d’aquell poble es reunia en el Patronat els dies de festa, per decidir “cap a on anirem avui”. Els uns anaven allà on fos a ballar sardanes si no les feien allí mateix. Altres anaven al cinema. Altres al futbol... i així ens repartíem per colles.



 








El Patronat pel carrer Jacint Verdaguer, fotografia 2012, FF i la masia que fou el Patronat pel carrer Eduard Gisbert, composició fotogràfica Josep Gallofre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada