ELS ESPINACS
Es una planta de
fulla, que serveixen quasi totes les explicacions que hem fet de les bledes.
Però i han
algunes varietats que val la pena triar, la que millor ens sembli més apropiada
al nostra sòl, per resistent, etc. Recomano una varietat que te les fulles força grans i maques, que
podreu llegir en els sobres o les capses de la llavor, en establiments
especialitzats. No val la pena fer la recol·lecció de la pròpia llavor com en
el cas de les bledes.
Es una verdura
molt recomanada per la salut, plena de vitamines i minerals. A l’hora de
menjar, es pot acompanyar amb el que es vulgui, però es molt tradicional i normal
amb cigrons. Una truita d’espinacs amb unes poques panses, i si se’n tenen un
grapat de pinyons, tenim un dels plats típics català. Unes fulles tendres d’espinacs
a la amanida verda i variada, son molt bones de menjar, també.
La millor època per
plantar la llevo, es en una lluna plena de primavera. També desprès de l’estiu
es sembra per collir verdura a l’ hivern, que a copia de anar aclarint i
collint per menjar, es pot allargar molt bé fins a la primavera de l’any
següent.
Taule de espinacs. Fotografía 2011 en un campet a Cornellà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada