dijous, 8 de novembre del 2012

CAMPS DE REC


ELS  ESPINACS
Es una planta de fulla, que serveixen quasi totes les explicacions que hem fet de les bledes.
Però i han algunes varietats que val la pena triar, la que millor ens sembli més apropiada al nostra sòl, per resistent, etc. Recomano una  varietat  que te les fulles força grans i maques, que podreu llegir en els sobres o les capses de la llavor, en establiments especialitzats. No val la pena fer la recol·lecció de la pròpia llavor com en el cas de les bledes.
Es una verdura molt recomanada per la salut, plena de vitamines i minerals. A l’hora de menjar, es pot acompanyar amb el que es vulgui, però es molt tradicional i normal amb cigrons. Una truita d’espinacs amb unes poques panses, i si se’n tenen un grapat de pinyons, tenim un dels plats típics català. Unes fulles tendres d’espinacs a la amanida verda i variada, son molt bones de menjar, també.
La millor època per plantar la llevo, es en una lluna plena de primavera. També desprès de l’estiu es sembra per collir verdura a l’ hivern, que a copia de anar aclarint i collint per menjar, es pot allargar molt bé fins a la primavera de l’any següent. 

 















Taule de espinacs. Fotografía 2011 en un campet a Cornellà. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada