dimarts, 13 de novembre del 2012

El meu poble es Cornellà



9 - Carrer Verge de Montserrat.
El carrer central per entrar a la zona campa, tot travessant el terraplè de Cornellà estant. Una artèria del poble que recollia la gent per dur-la al centre, a la plaça, al carrer Major... i al inrevés, treia la gent del poble cap a la feina pagesívola dels camps.
Mirant des del carrer cap al poble, es veu clarament que arriba a la Plaça Lluis Company, del Mercat Centre, travessant la via del tren avui dia soterrada i a tocar de l’estació del carrilet, passant entre el cinema Titan avui la Biblioteca Marta Mata i el bar restaurant de Cal Pirraño, on avui i a una farmàcia, a peu del carrer Rubió i Ors, que n’era Major. Tot una centralitat comercial, com si diguéssim.
A les fotografies, a la part baixa banda dreta i a l’estació del carrilet Cornellà-Riera i a la banda esquerra i havia Cal Tunet dels porcs, una granja d’aquests animals que els meus records son de quant els carregaven en el camió a peu de carrer cap a l’escorxador, tot fen els xiscles característics deixant rotllos de gent encuriosits i més quant algun s’ha esbarriava i cames ajudeu-me del Tunet amb la seva canya.
En el seu lloc hi ha una plaça que la frondositat dels arbres agraeixen la terra adobada del subsòl. Per aquest carrer sempre hi he passat i encara i passo ara, cada dia.

 










Fotografies fetes quasi des de al mateix lloc, l’una es de la riuada del 1971 de l’àlbum Cornellà antic de Comerciants Associats Cornellà Centre i l’altre del 2012, FF












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada