dijous, 29 de novembre del 2012

CAMPS DE REC



ELS RAVES

Resulta que els raves son unes plantes de la família de les “crucíferes” al igual que els bròquils i les coliflors i no se de quantes més. Però per no entabanar-vos val més que us quedeu com d’una planta que es menja l’arrel semblant a les cebes, naps, pastanagues, etc. Ja m’enteneu-ho, oi? Ha! i també es poden menjar les fulles, però si al ser refets, son tendres, he?. Cosa que no passa a l’estiu.
Es una planta que es menja crua en les amanides durant tot l’any tret de l’estiu, doncs la calor i el sol les fa molt fortes i llavors amargantegen. També es pot ratllar per sobre el tomàquet i també en rodanxes, si sent fet massa grossos.
Per plantar convé que la terra sigui humida i abonada i amb poques herbes no desitjades. Es recomanable fer-les a poc a poc, ja que son molt prolífiques i no acostuma a fallar cap llavor. Amb un sobret dels que venen sen tenen que no us els acabareu, doncs surten quasi tots a l’hora. Així que jo us recomano anar en compta. A més, si us cau una llavor fora de test com s’ha sol dir, allà sortirà un rave.










Fotografies de raves en manat i una amanida amb rodanxetes de rave, 
del camp de Cornellà, 2011. FF


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada