dissabte, 10 de novembre del 2012

El meu poble es Cornellà



6 - Carrer Jacint Verdaguer. Ajuntament i Església de Santa Maria.
En aquest rodal esmentat poques coses veníem a fer, sobre tot a l’Ajuntament. La mare fou la que ens inculcar la doctrina catòlica i per això a la Església si anava a cada festa de precepte i totes les diades i actes que el calendari litúrgic era prescrit. Ara passa a l’inrevés, es va més a l’Ajuntament que a la Església.
Fou quant a la meva naixença es construí aquest nou temple. Acabada la guerra a sobra de la que era la església d’abans derruïda per faccions no creients contraries al nou règim imposat.
Anomenat al “lloc” en els llibres d’història, i trobades a peu dels edificis de referència es poden veure restes dels assentaments dels que foren els nostres avantpassats medievals en forma de tiges i fonaments, dignament assenyalats i protegits.
De petit, solsamènt recordo el fred que i feia a l’hivern en aqueixa cota. Hi vent. D’un nen acostumat al pla i en poques defenses d’abric. Sort tenia de la bufanda de l’avi, que en donava dues voltes i fins i tot en tapava el nas. Ara me’n faig creus de la poca costa que te en alçada.
Recordo que ho baix passar bastant malament, quant ens van tancar com a broma en una de les torres de la Església fins que ens van obrir a uns quants de novells, a la que era una de les tardes de dissabte en trobades de xicots que se’ns deien d’acció catòlica. Recoi quin ensurt vaig tenir. 

 







L’Ajuntament ( a la esquerra) i l’Església de Santa Maria. Fotografia 2012 FF i en el mateix lloc sobre l’any 1925. Fotografia de l’àlbum Cornellà antic de Comerciants Associats Cornellà Centre



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada