dimecres, 21 de novembre del 2012

El meu poble es Cornellà

13 -Carrer Eduard Gisbert. Xampany Pujol.
En aquest carrer, que també s’ha li deia carrer del escorxador, hi havia molts portals on obraven i despatxaven les bodegues dels xampany Pujol. De fet, no es que estigui equivocat amb lo de xampany, no, doncs així ho deia l’enunciat del portal principal de la casa, com es veu a la fotografia de l’època. El que més s’ha esqueia però, era lo de “vins escumosos” que així ho deia i pregonava el senyor Pujol. Descendents d’aquell vinater, avui encara en fan carrer enllà. El fèiem servir per les festes grosses de Nadal i Festa Major.
El cas era que de petit hi passava pel davant per anar a la escola, i a casa en feien deixar l’ampolla del vi i agafar-l’en a la sortida. Encara ara tinc el nas les olors dels vins un xic trabocats aquí i allà, botes i ampolles per tot arreu, mengeres traginant i la olor penetrant esfereïdora del lluquet col·locat a les botes per treure l’aire... les dones enfeinades enganxant etiquetes, embolicant ampolles i encaixant i el soroll característic de la màquina de posar els taps de suro....i  la copeta de xampany fresc al client que s’ha enduia un bon lot, vet aquí.
 
 

 
 
 
Fotografies fetes quasi des de el mateix lloc. La antiga es sobre l'any 1940, de l’Àlbum de la Associació de Comerciants del Mercat Centre, Cornellà antic. L’altre del 2012. FF
 
 
 
 
 
 
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada