dissabte, 8 de desembre del 2012

El meu poble es Cornellà



19 - El riu Llobregat.
El riu no era canalitzat ni regulat el seu cabal. A vegades venia ple si plovia riu amunt, fins i tot sobreeixia i negava els camps si feia llevantada, amb el perill de que s’ha estengués dintre al poble, en que al llarg de la història va ocorre força sovint. També algun any pel riu no hi passava gota d’aigua degut a la falta de pluges. Llavors veiem les fondalades que deixaven les extraccions de graves de la seva llera, on els basals acumulava les carpes i les anguiles que moribundes lluitaven per evitar la asfixia fins a morir i era quant la ferum de peix puden impregnava els contorns.
El riu era com feréstec i sobre tot a l’estiu era quant vivíem més al nostra riu. Per mi i la meva colla, el riu era el llindar del mon. M’ha agradava molt el riu. Les meves aventures de petit coincidents en el despertar de llegides en llibres com les aventures den Tarzan, La Volta al Mon en... i d’altres. Com caçar, pescar i descobrir el desconegut ocorrien a la vora del riu. Ens armàvem amb un ganivet al cinturo i una canya a la ma i... apa, de aventura, entre camins de terra i bardisses niuades de ocells, cap al riu.
Els grans ens deien que era perillós, que no ens i acostéssim gaire que el llot del fons les aigües s’ha enganxen als peus i no et deixen sortir. Val a dir que li teníem respecta. Hi ves que et dic, encara ara.


 








 Fotografia feta sobre 1965 i l’altre el 2011 quasi des de el mateix lloc, mirant a Sant Boi. FF








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada