diumenge, 2 de desembre del 2012

CAMPS DE REC



ELS PÈSOLS

Els pèsols encara que no ho sembli es llegum, no es verdura, tret de que fem com la mongeta tendra i de la varietat garrofí, que son amples i de grà menut, si s’ha agafa tendre i es cuina amb la seva tavella. Nosaltres tenim la costum de fer servir els pèsols de la varietat caputxí que son de grans grossos i tavella també de volum.
Es cuina desgranant els grans i normalment es fa barrejant-los en patates, es reguen amb oli cru i sortits de l’olla i encara un pel tebis. Un plat molt bo, sa i fi de menjar.
Es planten quasi a peu pla per la tardor, es calcen quant tenen mig pam, s’hi posen canyes perquè s’hi enfilin i per finals del hivern i primavera en menjareu. Si teniu paciència i feu “bondat” i a més l’entreteniment de lligar la planta entre la canya que li correspon, doncs s’ha espatarra molt i els seus fils s’ha agafen entre les del costat. També el collir es molt entretingut, però val molt la pena.
  










Fotografia de plantada de pèsols ja encanyats a l’hort de la Colònia. Octubre 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada